Pagini

9/16/2010

Abcesul

Colectie de puroi, cu diferite localizari, sub piele, in muschi, organe.

Aici ma refer la cele exterioare, care apar sub forma de umflaturi dureroase, rosii, cu un punct galben in mijloc.

In cazurile usoare, alimentatia va fi preferabil lacto-vegetariana si de cruditati, cu putina sare.
In cazurile mai grele, repaus alimentar absolut, numai cu lichide sub forma de suc de varza, sfecla rosie, mere, struguri, portocale, apoi papadie, urzica, patlagina si ceaiuri.
Se vor mai lua 2-3 linguri de drojdie de bere pe zi.

In cazurile usoare, dimineata, o spalatura generala cu apa la temperatura camerei; la pranz o baie rece la maini si seara va „calca apa". in cele grele, repaus la pat, fara nici o procedura de hidroterapie.'

Cand abcesul are tendinta de formare, se vor aplica comprese reci, cataplasme reci cu seminte de in, in amestec cu pulbere de musetel, cataplasma de paine inmuiata in apa rece, cataplasma rece din branza de vaca.

Cand abcesul s-a format, se aplica comprese caldute cu infuzie de musetel; cataplasme calde cu ceapa coapta; argila calda cu ceapa tocata; frunze calde de varza strivita; frunze calde de bob; frunze de soc fierte in apa si otet cu putina sare; seminte pisate de schinduf amestecate cu putin otet; planta lumanarica fiarta in lapte; ridichi rase sau comprese cu urmatoarele infuzii:
  • Infuzie din flori de amica si flori de musetel in parti egale;
  • Infuzie din flori de musetel, 3 linguri, coaja stejar si radacina nalba, cate o lingura.
Cu inciziile de mai sus se pot face si bai locale.

Daca abcesul s-a spart, se curata locul cu infuzie de musetel bine filtrata, margmea lui se pensuleaza cu tinctura de arnica indoita cu apa, apoi se da cu alifie de galbenele si se acopera cu un tifon. Se pot bea zilnic 2-3 cani din urmatoarele ceaiuri:
  • Infuzie din limba mielului, zarna, rachitan, in parti egale;
  • Decoct din turita mare, splinuta, frunze de mesteacan, radacina de scai.

    In cazul abcesului dentar, se va tine in gura infuzie calda de musetel, cerentel, sunatoare sau apa cu tinctura de propolis.

    Daca este cazul de incizie, obligatoriu ne vom prezenta la medic.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu