Pagini

9/18/2010

Afte

Eruptii de vezicule pe mucoasa bucala, limba, care produc dureri, salivatie abundenta, febra, datorita unui virus transmis de la animale prin lapte, unt, carne, in primul rand se vor evita alimentele dure si condimentate.

Gargara sau clatirea gurii cu infuzie de busuioc sau musetel, sau salvie, sau sulfina, cu amestecul de 30 grame suc de lamaie cu 70 grame apa de trandafiri, sau cu urmatorul preparat: cate 3 linguri de salvie, cimbru de camp, planta iedera din amestec; se oparesc timp de 10 minute 2 linguri cu 150 ml apa, se filtreaza, se adauga 250 ml vin.

Pensulari cu tinctura de propolis injumatatita cu apa sau cu urmatorul preparat: 500 grame petale de trandafir de dulceata se oparesc cu 1/2 litru de apa, se lasa sa se raceasca- se adauga 5 parti din lichid alcool si un kilogram de miere si totul se pune la baia de abur pana scade la jumatate, dupa care se filtreaza.

Bineinteles se poate prepara din 250 grame trandafir sau 125 grame, respectandu-se proportiile la celelalte incrediente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu