Pagini

9/21/2010

Alopecia - Caderea parului

Caderea parului datorata unor greseli de alimentatie, unei igiene defectuoase sau unor boli de piele, bolilor acute, stresului.

Se vor evita mai ales grasimile animale, conservele, cafeaua, bauturile alcoolice si se va prefera o alimentatie mai mult lacto-vegetariana, cu un accent pe sucuri din caise, urzica, castraveti, grapefruit, papadie, coada calului, telina.


Parul va fi bine pieptanat zilnic, spalat cu regularitate la cateva zile.

Masajul pielii capului de cateva ori pe zi cu:
  • infuzii concentrate din frunze de castan, busuioc, hamei, tintaura, urzica sau iarba mare.
  • decoct din coaja de stejar, planta de coada soricelului,bradisor, cretusca;
  • suc de urzica amestecat cu ulei de ricin, suc de lamaie, cu suc de nasturel;
  • tinctura de rosmarin sau propolis, sau salvie, sau ardei, in parti egale cu apa;
  • tinctura din 30 grame radacina de urzica; 20 grame frunze de parul fetei si 20 grame flori de lavanda macerate 8 zile in 200 ml alcool;
  • cu ulei din scai in amestec cu suc de urzica;
  • masaj cu alifie de propolis;
  • bai cu decoct din frunze de nuc sau decoct din radacina de urzica, planta urzica, mladite tinere de mesteacan, si roinita in parti egale sau cu decoct din urzica, frunze de mesteacan, flori soc, frunze nuc, in parti egale si putina rostopasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu