Pagini

10/05/2010

Ascaridioza - limbrici

Boala parazitara, produsa de un vierme Ascaris lumbricoides, de unde si denumirea populara de limbrici, manifestata prin oboseala, anemie, mancarime anala si nazala, dureri abdominale, dureri de cap. 

Este raspandita la copii.

Tratamentul se compune din doua faze: repausul alimentar, apoi eliminarea parazitului intestinal.

In prima faza, seara, se ia o lingura ulei de ricin; a doua zi se va manca numai morcov ras pe razatoare si varza acra si apoi, deodata, 4-6 linguri de dovleac decojiti; dupa doua ore se vor lua 2 linguri cu ulei de ricin.

A doua zi dimineata o spalatura intestinala cu 1 litru de infuzie de siminichie si 2 linguri de suc de usturoi; apoi, dupa 15 minute, 4-6 linguri de seminte de dovleac zdrobite, dupa care o lingura de pulbere de seminte de anason. La pranz, legume si fructe sub forma de cruditati. Dupa masa - 2-3 linguri de ulei de ricin si suc de varza acra. Fiecare scaun va fi controlat daca parazitul, a fost eliminat.


Se mai poate incerca :
  • Infuzii din coriandru sau coada soricelului - 4-5 cani pe zi;
  • Decoct din ghintura sau schinduf, sau iarba de mare - 4-6 lingurite pe zi;
  • Tinctura de ghintura sau schinduf, pelin, arnica, ceapa, 20 picaturi, de 3 ori pe zi;
  • Cu pulbere de pelin (2 grame), pulbere de lemn dulce (2 grame), pulbere de anason (1/2 gram) - se ia, deodata, dimineata, eventual cu putin magiun de prune. A doua zi se repeta.
  • Seminte de dovleac decojite si zdrobite, 500 grame miere si lapte - 100 ml. Se ia 1/3 parte la 2 ore, iar dupa 2 ore de la termmarea remediului se iau 3 linguri de ulei de ricin. Remediul se repetasi a doua zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu