Pagini

9/20/2010

Alergia

Este vorba de o reactie a organismului la un contact cu anumite substante, ce se gasesc in alimente, aer si medicamente: polen, fulgi, praf, oua, carne, aspirina s.a.m.d. denumite alergeni, care provoaca urticarie, eczeme, rinite, astm bronsic.

Identificarea alergenului se face odata cu cea a alimentului, medicamentului sau mediului care a produs reactia.

Se propune un test al pulsului in acest scop. Ne vom lua pulsul cat mai des si la intervale de timp regulate si il vom nota. Daca nu facem eforturi si nu avem conflicte psiho-morale, acesta va fi oarecum constant, cu mici diferente, insa daca frecventa lui este mai mare cu 12-14 batai pe minut inseamna ca de la penultima luare de puls in organism a patruns un alergen si astfel poate fi mai usor de idenfificat. Bineinteles ca aceasta nu este o regula generala.

Regim de protectie a ficatului, splinei si rinichiului - zile de repaus alimentar sau de regim alimentar de crutare.
Seara, o spalatura generala cu apa calduta. De doua ori pe saptamana, o baie a lui Khune. De umblat mult cu picioarele goale.
Masaj reflexogen al talpilor in zonele: rinichi, uretere, vezica urinara, parafiroide si apendice.
Tratamentul intern va fi efectuat cu grija, mai ales ca unele plante pot sa contina alergeni.
De aceea se va incepe cu ceaiuri din o singura planta; in special trei frati patati, apoi infuzie din coada soricelului sau hamei, sau urzica, sau veronica.

Se pot bea si ceaiuri din amestecuri de plante dupa ce, in prealabil, a fost testata fiecare planta in parte:
  • infuzie din papadie si cicoare, cate 2 linguri, radacina de brusture - o lingura. Se bea o cana in doua reprize;
  • infuzie din busuioc, rosmarin, cimbru, anason, verbina, in parti egale, 2 cani pe zi;
  • infuzie din trei frati patati, 3 linguri, coada soricelului, levantica, talpa gastei, cate o lingura, radacina de brusture, o lingurita. Se beau 2 cani pe zi;
  • infuzie din trei frati patati, galbenele, flori si frunze de paducel, catina alba, in parti egale, 3-4 linguri pe zi.
Pentru intarirea ficatului se face o cura cu tije de papadie.

Extern:
  • La urticarii, eczeme, spalaturi cu macerat la rece de nalba.
  • Semibaie cu flori si planta de coada soricelului - 100 grame flori si planta se vor macera 12 ore in 3 litri de apa rece; se filtreaza, se incalzeste si se toarna in apa din cada.
  • Bai de maini si picioare cu usturoi, flori de paducel, pir, grozama si crengi de mesteacan.
Este bine ca suferindul sa preintampine efectul alergenului daca ii este cunoscut, ma refer la cel din alimente sau polen, prin o cura de desensibilizare care se efectueaza astfel:

Sa presupunem ca este vorba de polen. Luam o lingurita de polen uscat si o macinam astfel ca sa devina o pulbere foarte fina si:
a. O lingurita din pulberea de polen o amestecam cu 10 lingurite de zahar pudra, foarte fin, frecand ingredientele timp de 30 minute, cu pauze ca sa sa raceasca;
b. Din amestecul de mai sus luam o lingurita si o amestecam cu 10 lingurite de zahar pudra si iarasi le frecam timp de 30 minute;
c. Din amestecul de mai sus luam o lingurita si procedam cum am aratat la litera b.
d. Procedam ca la litera c.
e. Procedam ca la litera d. in felul acesta la ultima operatiune am obtinut o foarte micaconcentratie de polen.

Cu 2-3 luni inainte de inflorirea copacilor si florilor, cel in cauza va lua dimineata si seara o lingurita din amestecul e. Dupa ce il va termina va trece la amesfecul d, apoi la c, apoi la b si a. Acelasi lucru se poate proceda si cu alti alergeni cum ar fi galbenusul de ou (uscat), capsuni si fragi (uscati) iar la alergenii lichizi se va proceda ca mai sus, numai ca dilutia se va fiice in alcool si se va administra sub forma de picaturi.

Este bine sa stim ca exista, si un fel de alergie psihomorala.

Recurg la un exemplu: o persoana ne cere ceva si nu o putem ajuta; revine de mai multe ori, ne bate la cap, ne stinghereste. este din ce in ce mai insistenta, devine obraznica, ameninta, acuza sl pana la urma suntem obligati s-o indepartam cu o invitatie mai dura. Ultima relatie a provocat in noi o stare tensionala care va reveni de cate ori il vedem pe individ, chiar daca acesta nu ne contacteaza. Va apare in relatiile cu persoane asemanatoare cu dansul sau sunt imbracate ca dansul. Vina o avem noi, pentru ca din delicatete, jena, compatimire etc, nu am fost categorici de la prima intalnire, astfel ca celalalt a ramas cu impresia ca putem fi mai usor de induplecat. Asa ceva se intampla si in relatiile cu sefii, bineinteles intervenind alte criterii.

Se pare ca o posibilitate de a scapa de o astfel de reactie este cea de a apela la o vizualizare catre corpul astral cu o imagine privind discutarea cu individul in cauza, pe un ton linistit, acceptarea argumentelor noastre de catre acesta si retragerea lui intr-o atmosfera de calm si politete. Desigur, va dati seama ca aceasta procedura trebuie repetata de mai muhe ori.

Se pare ca pe alergie se grefeaza lin sentiment de vinovatie si revolta, cel in cauza avand senzatia ca este pedepsit pentru vini necunoscute de dansul, fiind ales ca sa aiba aceasta afectiune dintre multi altii, care nu sunt mai buni decat dansul, dimpotriva. Acest sentiment poate fi indepartat daca excludem invidia si aceasta prin autotratamentul prin ganduri si fapte bune.

Mai trebuie sa fac o precizare. Aceasta reactie pare sa fie apasarea eului fata de non-eu care este in formare, cu un fel de oscilare a constiintei de sine si de aceea apare necesitatea introducerii unui corectiv prin stabilirea unei conduite clare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu